الثلاثاء، 25 فبراير 2014

طريقة عمل الخبز السورى بطرق سهله وبسيطة






المقادير

1 و نصف كوب دقيق
-ملعقه بكينج بودر
-ملعقة خميرة
-معلقة صغيرة ملح
-ربع كوب زيت
-كوب ماء او اقل للعجن

الطريقة

قلبى المقاديركلها مع بعض و تعجن جيدا باضافة الماء حتى تتكون عجينة لا تلتصق باليد (ممكن تلاقى العجينة لسه سايبة و مش راضية تتكور ساعتها ابقى ضيفى شوية دقيق لحد اما تحسى ان العجينة ماسكة نفسها شوية و كل اما تعجنيها اكتر كل اما تمسك نفسها )ابتدى قطعى العجينة كور صغيرة و خدى الكورة و افرديها و هاتى طاسه تيفال و حطيهاعلى النار و حطى نقطة زيت وافرشيها فيها وضعى العجينة المفرودة فى الطاسه حتى تتحمر و اقلبيها على الجهة الاخرى
مدة تسوية الرغيف الواحد لا تتعدى 30 ثانية

ملحوظة

غطى الخبز جيدا حتي لا ينشف♥




روابط هذه التدوينة قابلة للنسخ واللصق
URL
HTML
BBCode

0 تعليقات
تعليقات فيس بوك

التعليقات: 0

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

بحث هذه المدونة الإلكترونية

المتابعون